(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Start Me Up

2023

Het is zo vroeg!

The Old Mandarin

2023

Stilleven van een mandarijn in een uraan glas. Tegen de tijd dat het klaar was, was de mandarijn uitgedroogd en schimmelig.

Vierge Extra

2023

Geïnspireerd door de aftakeling van een heiligenbeeld in Belvès, Frankrijk. Wordt aangeboden in de op maat gemaakte lijst.

Elenora Hu

2022

Momentopname van de winnende aria van de jonge sopraan Elenora Hu tijdens het Nederlandse TVprogramma ARIA. De tekening is aan haar toegezegd en is door haar geaccepteerd.

Flamenco danser

2022

Tijdens een geweldig Flamenco optreden in Spanje raakte ik geïntrigeerd door de schaduw van de danser. Ingelijst 45x62,5 cm.

Gat in de hand

2022

Meekijken met de operatie van de carpaal tunnel. Ingelijst 46x56 cm.

Stukje Papier

2022

Dit is de hand van het standbeeld van Etienne de la Boétie, 1530-1563, rechter, filosoof en schrijver in Frankrijk. Het standbeeld staat in Sarlat-la-Canéda, Dordogne, Frankrijk. Regelmatig worden er voorwerpen in zijn hand gestopt. Nu was dat een stukje papier en dat vond ik erg toepasselijk. Ingelijst 46x56 cm.

Telling Tails III, vierluik

2022

Telling Tails III. Deel 3 van een 4-luik. Het 4-luik verhaalt van dreiging, onheil, schamel begin en nieuwe start. Het 4-luik is bedoeld om samen te blijven. In uitzonderlijke gevallen kan hier eventueel van afgeweken worden. Prijs voor het gehele 4-luik is € 1995,-; voor een enkel schilderij € 765,-.

Telling Tails IV, vierluik

2022

Telling Tails IV. Deel 4 van een 4-luik. Het 4-luik verhaalt van dreiging, onheil, schamel begin en nieuwe start. Het 4-luik is bedoeld om samen te blijven. In uitzonderlijke gevallen kan hier eventueel van afgeweken worden. Prijs voor het gehele 4-luik is € 1995,-; voor een enkel schilderij € 765,-.

Halloween Man

2021

Wat een engerd! Ingelijst 47x37 cm.

Mata Hari

2021

De legendarische Nederlandse vrouw uit Friesland die door het lot een beroemde exotische danseres werd en ten onrechte ter dood is veroordeeld voor vermeende spionnage. Ingelijst 52,3x42,3 cm.

Telling Tails II, vierluik

2021

Telling Tails II. Deel 2 van een 4-luik. Het 4-luik verhaalt van dreiging, onheil, schamel begin en nieuwe start. Het 4-luik is bedoeld om samen te blijven. In uitzonderlijke gevallen kan hier eventueel van afgeweken worden. Prijs voor het gehele 4-luik is € 1995,-; voor een enkel schilderij € 765,-.

Landschap met late zon

2019

Beekje met bomen in het warme avond licht.

Storm op Komst

2018

Geïnspireerd door een schilderij van Roelofs.

Telling Tails I, vierluik

2018

Telling Tails I. Deel 1 van een 4-luik. Het 4-luik verhaalt van dreiging, onheil, schamel begin en nieuwe start. Het 4-luik is bedoeld om samen te blijven. In uitzonderlijke gevallen kan hier eventueel van afgeweken worden. Prijs voor het gehele 4-luik is € 1995,-; voor een enkel schilderij € 765,-.                                              

Beltane

2017

Speciaal gemaakt voor de overzichtstentoonstelling van Kunstkring BeeKk ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan. Het thema is "FEEST". Geen mooier feest in de lente als Beltane.

C'MON ( Come On )

2017

De moderne Christus figuur beeldt uit dat het nu de beurt is aan de mensheid iets te doen om de wereld te redden. Hij heeft immers al het mogelijke al gedaan. Het is een oproep aan eenieder, ongeacht religie, levensbeschouwing en overtuiging, om vanuit zichzelf iets goeds te doen voor de wereld en de mensheid.

Herman

2016

Portret in opdracht van onze vriend Herman in Frankrijk.

portret van Herman

2016

Opdracht voor portret van Herman.

7 versus 7

2015

Aanvankelijk wilde ik alleen de  7 Hoofdzonden afbeelden. Toen mijn vriendin Edith, drie dagen na mijn bruiloft, met man en zoon om het leven kwam bij de ramp met de MH17, besloot ik haar in het schilderij te plaatsen in de jurk die Edith op de bruiloft droeg. Zodoende kwamen de 7 Deugden op het schilderij. In de Middel Eeuwen van Jeroen Bosch leefde men dagelijks met Satan, Hel, Hoofdzonden en Deugden. Dit is dan ook de thematiek van het schilderij. Ter verduidelijking hieronder een verklaring van de figuren.   De 7 Hoofdzonden IJdelheid: Satan; hij confronteert de toeschouwer. Hebzucht: wordt verbeeld door de pestvlo met lange snuit en gelaagde bontjas. Wellust: de naakte vrouw met de octopus. Jaloezie: wordt door Leviathan uitgebeeld als enorme (zee-)slang met grote, afschrikwekkende muil. Gulzigheid: afgebeeld door ‘de heer van de vliegen’. Hij ‘bezit’ zijn eieren. Woede: de kwade draak. Luiheid: verbeeld door de slapende man die loom zijn cocktail in de hand houdt.   De 7 Deugden Naastenliefde: Edith, bij leven het toonbeeld van onbaatzuchtige naastenliefde. Wijsheid: een stapel boeken. Matigheid: het Zeeuws Meisje. Rechtmatigheid: de neergeslagen ogen van Zeeuws Meisje; weegschalen aan haar juk i.p.v. emmers. Moed: de leeuw. Geloof: impressie van de Sint Jan. Hoop: het anker, omhooggetrokken door een vogeltje.   Daarnaast zijn er andere bijfiguren en symbolen te vinden. In de glazen bal zit Jeroen Bosch, afgebeeld als kikker, met kwast en palet waar de kleuren van Carnaval op zitten. Dit is een verwijzing naar Oeteldonk, waar ik tientallen jaren Carnaval heb gevierd.

Venster in Frankrijk

2015

Sfeervol raam in Frankrijk.

Noddy Holder

2014

Portret van Noddy Holder, de zanger van glamrock band Slade, naar een foto van Dave Hogan.

Papillon hond

2014

Papillon hond gemaakt voor een vriend. Typerend voor deze hond was het ene kleinere oog en de krullende borstvacht.

De Omgekeerde Wereld

2013

De Omgekeerde Wereld is naar een thema dat aangegeven is door mijn leraar. Schilderijen met dit thema zijn tentoongesteld in Nijmegen in mei en juni 2013. Ingelijst 42,5x52,5 cm.

Stilleven O'Brady

2013

De voorwerpen op het schilderij zijn van de Ier O'Brady die met de ene voet in de Ierse mythen en sagen stond  en met de andere in het Rooms Katholieke geloof. Tijdens de Eerste wereldoorlog heeft hij in de Krim gevochten waar hij het bovenste koperen kannetje van een Samovar vond. Hij nam het mee want hij vond het mooi en je wist toch ook niet waar het ooit goed voor was. Tijdens deze oorlog raakte O'Brady gewond en een kameraard van hem verbond hem tijdelijk met de zakdoek die hij bij zich had. Na terugkomst ging hij bij zijn vader in de timmermanswerkplaats aan de slag. Ondanks dat de wond wel genezen was, bleef O'Brady er last van hebben. Gesteund door zijn geloof in God en wonderen, is hij op bedevaart vertrokken naar Jeruzalem. Om verder onheil te voorkomen, kreeg hij van zijn zus een konijnenpootje mee. In de stoffige straten van Jeruzalem kwam hij een Egyptische souvenir verkoper tegen waar hij lang mee heeft zitten praten. Als geschenk kreeg hij het kattenbeeldje mee. Pas later kwam O'Brady er achter dat het hier om de Egyptische god Bastet ging. Het beeldje heeft altijd in een nis bij zijn bed gestaan.

Ferrari 330

2012

Op verzoek naar een foto deze classic Ferrari geschilderd in 17e eeuwse laagjes opbouw. Het schilderij is cadeau gedaan aan de compagnon van de opdrachtgever. Beiden zijn zeer content.

Schedel wild zwijn

2012

Studie van de schedel van een wild zwijn.

Beklonken

2009

Grote klinknagels. Ingelijst in glas in 10 cm. breed passepartout.

Erg Doorzichtig

2009

De mooie vlinder bleef daar even voor zitten. Je kon er haast doorheen kijken.

Ik kiek oe an

2009

Prachtige leguaan die je rustig opneemt. Ingelijst in glas in 10 cm. breed passepartout.

Knoest in gebrand hout

2009

Knoest in een stuk gebrand hout. Mooi contrast. Ingelijst in glas in 10 cm. breed passepartout.

Rust Roest

2009

Roestend metaal wat een mooi effect geeft. Ingelijst in glas in 10 cm. breed passepartout.

Shine On

2009

Schitterende grill van een old timer. Ingelijst in glas in 10 cm. breed passepartout.

Tropische Verrassing

2009

Blauwe vis in een fraai aquarium. Ingelijst in glas in 10 cm. breed passepartout.

Renault Magnum

2008

Zelfprotret  uit de tijd dat ik zelf  vrachtwagenchauffeur was. Bedrijfsnaam is verzonnen.

Bruiloft Nelleke

2007

Schilderij van bruid Nelleke. Gemaakt om haar man te bedanken voor zijn hulp tijdens mijn verhuizing en installatie klusjes.

Jaguar 420 1968

2004

Blauwe Jaguar 420 uit 1968. Het gebouw op de achtergrond is het poorthuis van Dunster Castle in de UK.

Ford Mustang 1965

2000

Op zware lap katoen met textielverf geschilderde Ford Mustang uit 1965. Aan de achterkant met de strijkbout gefixeerd en opgespannen op MDF plaat.

Music in time

1989

Toetsenbord met viool en G-sleutel. Music + Joker + Chess samen € 450

Schaak

1989

Schaakbord met omgekrulde hoek en schaakstukken. Joker + Music + Chess samen € 450

Speelkaarten

1989

Zeer fijn geschilderd werk met speelkaarten. Chess + Music + Joker samen € 450