Schilderijen naar eigen idee, thema en fantasie.

uit 2013 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Telling Tails I, vierluik

2018

Telling Tails I. Deel 1 van een 4-luik. Het 4-luik verhaalt van dreiging, onheil, schamel begin en nieuwe start. Het 4-luik is bedoeld om samen te blijven. In uitzonderlijke gevallen kan hier eventueel van afgeweken worden. Prijs voor het gehele 4-luik is € 1995,-; voor een enkel schilderij € 765,-.                                              

Telling Tails II, vierluik

2021

Telling Tails II. Deel 2 van een 4-luik. Het 4-luik verhaalt van dreiging, onheil, schamel begin en nieuwe start. Het 4-luik is bedoeld om samen te blijven. In uitzonderlijke gevallen kan hier eventueel van afgeweken worden. Prijs voor het gehele 4-luik is € 1995,-; voor een enkel schilderij € 765,-.

Telling Tails III, vierluik

2022

Telling Tails III. Deel 3 van een 4-luik. Het 4-luik verhaalt van dreiging, onheil, schamel begin en nieuwe start. Het 4-luik is bedoeld om samen te blijven. In uitzonderlijke gevallen kan hier eventueel van afgeweken worden. Prijs voor het gehele 4-luik is € 1995,-; voor een enkel schilderij € 765,-.

Telling Tails IV, vierluik

2022

Telling Tails IV. Deel 4 van een 4-luik. Het 4-luik verhaalt van dreiging, onheil, schamel begin en nieuwe start. Het 4-luik is bedoeld om samen te blijven. In uitzonderlijke gevallen kan hier eventueel van afgeweken worden. Prijs voor het gehele 4-luik is € 1995,-; voor een enkel schilderij € 765,-.

The Old Mandarin

2023

Stilleven van een mandarijn in een uraan glas. Tegen de tijd dat het klaar was, was de mandarijn uitgedroogd en schimmelig.

Vierge Extra

2023

Geïnspireerd door de aftakeling van een heiligenbeeld in Belvès, Frankrijk. Wordt aangeboden in de op maat gemaakte lijst.

Start Me Up

2023

Het is zo vroeg!

Landschap met late zon

2019

Beekje met bomen in het warme avond licht.

Storm op Komst

2018

Geïnspireerd door een schilderij van Roelofs.

Venster in Frankrijk

2015

Sfeervol raam in Frankrijk.

C'MON ( Come On )

2017

De moderne Christus figuur beeldt uit dat het nu de beurt is aan de mensheid iets te doen om de wereld te redden. Hij heeft immers al het mogelijke al gedaan. Het is een oproep aan eenieder, ongeacht religie, levensbeschouwing en overtuiging, om vanuit zichzelf iets goeds te doen voor de wereld en de mensheid.

Beltane

2017

Speciaal gemaakt voor de overzichtstentoonstelling van Kunstkring BeeKk ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan. Het thema is "FEEST". Geen mooier feest in de lente als Beltane.

7 versus 7

2015

Aanvankelijk wilde ik alleen de  7 Hoofdzonden afbeelden. Toen mijn vriendin Edith, drie dagen na mijn bruiloft, met man en zoon om het leven kwam bij de ramp met de MH17, besloot ik haar in het schilderij te plaatsen in de jurk die Edith op de bruiloft droeg. Zodoende kwamen de 7 Deugden op het schilderij. In de Middel Eeuwen van Jeroen Bosch leefde men dagelijks met Satan, Hel, Hoofdzonden en Deugden. Dit is dan ook de thematiek van het schilderij. Ter verduidelijking hieronder een verklaring van de figuren.   De 7 Hoofdzonden IJdelheid: Satan; hij confronteert de toeschouwer. Hebzucht: wordt verbeeld door de pestvlo met lange snuit en gelaagde bontjas. Wellust: de naakte vrouw met de octopus. Jaloezie: wordt door Leviathan uitgebeeld als enorme (zee-)slang met grote, afschrikwekkende muil. Gulzigheid: afgebeeld door ‘de heer van de vliegen’. Hij ‘bezit’ zijn eieren. Woede: de kwade draak. Luiheid: verbeeld door de slapende man die loom zijn cocktail in de hand houdt.   De 7 Deugden Naastenliefde: Edith, bij leven het toonbeeld van onbaatzuchtige naastenliefde. Wijsheid: een stapel boeken. Matigheid: het Zeeuws Meisje. Rechtmatigheid: de neergeslagen ogen van Zeeuws Meisje; weegschalen aan haar juk i.p.v. emmers. Moed: de leeuw. Geloof: impressie van de Sint Jan. Hoop: het anker, omhooggetrokken door een vogeltje.   Daarnaast zijn er andere bijfiguren en symbolen te vinden. In de glazen bal zit Jeroen Bosch, afgebeeld als kikker, met kwast en palet waar de kleuren van Carnaval op zitten. Dit is een verwijzing naar Oeteldonk, waar ik tientallen jaren Carnaval heb gevierd.

De Omgekeerde Wereld

2013

De Omgekeerde Wereld is naar een thema dat aangegeven is door mijn leraar. Schilderijen met dit thema zijn tentoongesteld in Nijmegen in mei en juni 2013. Ingelijst 42,5x52,5 cm.